E lei suia lava le faavae tau tamaoaiga mo se taimi umi

I le aso 16 o Me, na faʻasalalau ai e le National Bureau of Statistics faʻamatalaga o le tamaoaiga mo Aperila: o le faʻatupulaia o le tau faʻaopoopoina o fale gaosi oloa i luga aʻe o le tele na faʻatulagaina i loʻu atunuu na pa'ū i le 2.9% i lea tausaga ma lea tausaga, o le faʻasologa o oloa gaosi oloa na pa'ū i le 6.1%, ma o le aofaʻi o faʻatauga faʻatau oloa faʻatau oloa pa'ū i le 11.1%...

Fa'atoilaloina le A'afiaga o le Fa'ama'i
"O le faʻamaʻi ia Aperila na i ai se aafiaga tele i le gaioiga o le tamaoaiga, ae o le aʻafiaga o se taimi pupuu ma fafo. O faʻavae o le mautu o le tamaoaiga o loʻu atunuu ma le alualu i luma umi e leʻi suia, ma le tulaga lautele o suiga ma faʻaleleia ma maualuga. -o le atina'e lelei e le'i suia. E tele tu'utu'uga lelei mo le fa'amautuina o le maketi tau tamaoaiga ma 'ausia sini fa'amoemoeina o le atina'e."I le fonotaga a le au tusitala a le State Council Information Office na faia i le aso lava e tasi, na saunoa ai Fu Linghui, o se failauga mo le National Bureau of Statistics, "I le faamaopoopoina lelei o le puipuia ma le puleaina o faamai ma atinae tau tamaoaiga ma agafesootai Faatasi ai ma le lagolago a le tele faiga faʻavae ma faiga, e mafai e le tamaoaiga o Saina ona manumalo i le aʻafiaga o faʻamaʻi, faasolosolo malie ma toe faʻaleleia, ma faʻamautu le atinaʻe mautu ma le soifua maloloina."

A'afiaga ole Fa'ama'i
O le maketi faʻatau na matua aʻafia i le faʻamaʻi, ae na faʻaauau pea le faʻatupulaia o faleoloa i luga ole laiga.
Ia Aperila, na tupu soo ai faʻamaʻi i le lotoifale, ma aʻafia ai le tele o itumalo i le atunuʻu.O tagata nofoia na o atu e faʻatau ma faʻaitiitia ai meaʻai, ma o le faʻatau atu o mea e le taua ma le fale faʻatau meaai na matua aʻafia ai.Ia Aperila, o le aofaʻi o faʻatauga faʻatau oloa faʻatau oloa na paʻu i le 11.1% i lea tausaga ma lea tausaga, lea na paʻu ai faʻatau oloa i le 9.7%.
I le tulaga o ituaiga taumafa, o le faatauina atu o mea e le masani ai i aso taitasi ma meaʻai ua matua afaina lava i le faamai, lea na toso i lalo le faatupulaia o le aofaʻi o faʻatauga faʻatau o oloa faʻatau.I le masina o Aperila, na paʻu ai le 22.7% o tupe maua mai i le tausaga.

O le Aotelega
"I se tulaga lautele, o le faʻaitiitia o le taumafa ia Aperila na tele lava ina aʻafia i le aʻafiaga puʻupuʻu o le faʻamaʻi. "Na faailoa mai e Fu Linghui ia Aperila Talu mai le ogatotonu i le tuai o aso e sefulu, o le tulaga lautele o faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le atunuʻu ua faʻasolosolo ona faʻaitiitia, ma o le faʻamaʻi tulaga i Shanghai ma Jilin ua faasolosolo malie ona faʻaleleia, lea e fesoasoani i le fatuina o se siosiomaga talafeagai mo le taumafa.I le taimi lava e tasi, faʻamautuina le maketi macroeconomic, faʻamalosia fesoasoani i atinaʻe, faʻamautuina galuega ma faʻalauteleina galuega o le a faʻamautinoa ai le taumafaina o tagata nofoia.E le gata i lea, o faiga faavae eseese e faʻaleleia ai le taumafaina e aoga, ma o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia o taumafa a loʻu atunuu.


Taimi meli: Iuni-16-2022